Ledig stilling: Har du sygeplejefaglig baggrund og erfaring med regulatorisk arbejde indenfor medicinsk udstyr? Så har vi måske en stilling til dig.

qa med solutions logo

Få en på ... Bloggen!

Her i vores blog kan du finde inspiration og hjælp til arbejdet med kvalitetssikring af medicinsk udstyr.

Certification symbols
Skrevet af

Tænker din virksomhed over “worst case scenario”?

“The biggest risk is not taking any risks”

Citat: Mark Zuckerberg

Den erkendelse kræver erfaring – med oplevelser og hændelser, hvor tingene ikke gik helt som forventet.

Medicinsk udstyr anvendes, når vi er allermest sårbare – og i dét ligger der allerede en risiko. På den anden side ligger der også en risiko, hvis vi ikke lader os undersøge eller behandle. Så de fleste tager risikoen, mens de håber og tror på det bedste – at alting forløber som forventet.

Det scenario, du måske levende kan forestille dig, er nok, når tandlægen maser på med rodbehandlingen og ikke kan holde et ”..satans osse!#/?” tilbage. Dér vil de fleste af os nok komme til at svede lidt, medens vi er blevet en dyr erfaring rigere. For også i tandlægestolen er du omgivet – og somme tider propfyldt 😉 af medicinsk udstyr, hvis opgave er at præstere, medens du i din sårbarhed har allermest brug for det.

Risikoledelse – få øje på bananskralden før du glider i denRisikoledelse - er det at forhindre bananen ligger der - eller at lægge bløder puder rundt om så man ikke lander så hårdt?

Når vi kigger på Risikoledelse sammen med vores kunder, er udgangspunktet netop derfor; at vi kigger på denne i fællesskab. Vi trækker på hinandens erfaringer med processen, produktet, brugerne, og situationerne, der potentielt kan opstå, eller allerede er hændt. Vi drøfter, hvad der er blevet gjort for at minimere risici – og om det er godt nok.

Intet er 100% sikkert – og derfor er én af de centrale opgaver omkring medicinsk udstyr, at arbejde målrettet med at minimere risici både på virksomhedsniveau og på produktniveau. Hos os starter det hele med ISO 14971, men vi ved også, at den ikke kan stå alene. Begrænsninger afhænger ofte af øjnene, der ser – og derfor trækker vi så tværfagligt et team ind omkring opgaven som muligt.

Hvad vil det sige at være en “ambidextrøs organisation”?

Når en virksomhed er en ambidextrøs organisation, er den på samme tid operationelt-nutidsrettet og innovativt-fremadrettet – og for os handler risikostyring netop om, at kunne være dette. Lære af sine erfaringer og anvende dem til beslutningskraft og nytænkning.

Har du brug for inspiration?

Vi har udarbejdet en skabelon til risikostyring af processer. Find ud at hvilke processer, der for jer er livsnødvendige – og kør dem igennem møllen. Så vil du kunne se, om I har tænkt “worst case scenario” helt igennem. Se vores skabelon på nedenstående link.

Skabelon til risikovurdering af processer