Hent din GUIDE – “Sådan planlægger og udfører du stikprøvekontrol som distributør”

Som distributør af medicinsk udstyr er det afgørende at overholde kravene i forordningen om medicinsk udstyr, når der udføres stikprøvekontrol. Udførelse af stikprøvekontrol skal sikre, at det udstyr der sælges, lever op til MDR og skal i sidste ende sikre patientsikkerheden. Her er nogle vigtige trin, du skal overveje, når du udfører stikprøvekontrol som distributør af medicinsk udstyr:

 

1. Forståelse af forordningen om medicinsk udstyr:
Gør dig bekendt med de specifikke regler for medicinsk udstyr.

2. Etabler procedure for stikprøvekontrol
Disse procedurer bør detaljere hyppigheden for stikprøvetagning, antallet af enheder, der skal udtages/kontrolleres, og kriterierne for udvælgelse.

3. Bestemmelse af stikprøvestørrelse:
Bestem en passende stikprøvestørrelse baseret på statistisk analyse og risikovurdering. Størrelsen bør i tilstrækkelig grad repræsentere hele batchen af ​​enheder, der sælges. Overvej faktorer som f.eks. udstyrets risikoklasse og påtænkte anvendelse.

4. Dokumentation og sporbarhed:
Dokumenter hele stikprøvekontrollen og dens resultater. Denne dokumentation vil tjene som bevis på overholdelse af forordningen om medicinsk udstyr og give mulighed for sporbarhed i tilfælde af problemer eller tilbagekaldelser.

5. Samarbejde med fabrikanter:
Hold dig informeret om eventuelle opdateringer eller ændringer i fabrikantens fremstillingsprocesser og/eller kvalitetskontrolprocedurer.

Ved at følge vores tips til stikprøvekontrol kan du trygt gå i gang med planlægningen af hvordan du vil udføre det.

Få værktøjet ved at udfylde formularen herunder.

Når du klikker på knappen herover, modtager du straks en mail med download til dit dokument. Vi skrives ved snart.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du, at QA Med Solutions gemmer din mailadresse for at kunne sende dig emails. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Med dette værktøj får du:
  • Få tips & gode råd til udførelse af stikprøvekontrol
  • Udarbejde et kontrolskema til din kontrol
  • Udvikle et skema til at understøtte de korrigerende handlinger